Spring naar inhoud

Naar Suriname

Op 1 januari 1965 met het MS Willemstad vertrokken van de KNSM-kade  in Amsterdam naar Paramaribo in Suriname .
Via het IJ door de geopende Hembrug, door  het Noordzeekanaal naar de sluizen van IJmuiden. Nadat we geschut waren en wat verder op de Noordzee voeren, kwamen we vlak langs het REM-eiland. Het eiland was in de zomer voor de kust bij Noordwijk gebouwd voor het verzorgen van commerciële televisie. Deze televisie-uitzendingen waren gestart in september  en medio december gestopt toen het REM-eiland werd bezet door mariniers.


De volgende dag meerden we af in de haven van Southampton om vracht en passagiers op te halen . Van Southampton zijn we door The Solent langs het eiland Wight naar het zuiden gevaren, langs Kaap Finisterre naar de rede van het eiland Madeira. Madeira ligt ter hoogte van Cassablanca voor de Noord Afrikaanse kust. Na het bezoek aan de haven van van Funchal,  een rondrit over het eiland en een wandeling door de stad zijn we die zelfde dag weer uit Madeira vertrokken

Op de 5e dag na ons vertrek uit Madeira, bij passeren van de Kreeftskeerkring, kregen we bezoek van Neptunus. Alle soldaten werden door hem gedoopt omdat zij na het passeren van de Kreeftskeerkring de tropen betraden.
 

Na drie dagen verder varen over de Atlantische Oceaan kwamen we aan in de haven van Bridgetown op het eiland Barbados in de Caraïben.
hier hebben we vanuit de haven een rondrit gemaakt door de stad Bridgetown en de omgeving van de stad. De koloniale invloeden en de plantages waren nog heel duidelijk herkenbaar. We sloten de ochtend af op een prachtig strand waar je heerlijk in de baai kon zwemmen.

In de namiddag gingen we weer aan boord voor de laatste etappe van onze zeereis.  

Van Barbados naar Suriname. De laatste dag aan boord hebben we op het dek een Horsrace gedaan ter afscheid van onze reis met het MS De Willemstad

Naar volgende blz Aankomst in Suriname

Terug naar boven