Spring naar inhoud

Reunie 2019 Deventer

Op donderdag 18 juli waren we dit jaar in Deventer bij elkaar.

Onze stadswandeling door Deventer

De wandeling starte bij het VVV-kantoor op de Brink. Bij het Pinninckshuis en de kerk. Over de Brink, naar de waag, langs de Deventer koekwinkel naar het Waagmuseum. Over de Waag is er veel te vertellen, de mooie en karakteristieke ornamenten. Vervolgens door het Bergkwartier

Het is bijna niet voor te stellen, maar 50 jaar geleden werd deze wijk met de sloop bedreigd. Panden stonden leeg en waren vervallen. Mede dankzij de NV Bergkwartier zijn talloze panden gerestaureerd en is het Bergkwartier behouden gebleven. Inmiddels is het Bergkwartier één van de meest schilderachtige wijken in Nederland, waarin het middeleeuwse stratenpatroon nog goed herkenbaar is. NV Bergkwartier is een maatschappelijke organisatie die zo'n 160 panden in Deventer beheert en exploiteert. Ter gelegenheid van ons 50-jarig bestaan bieden wij u deze rondwandeling langs enkele van onze panden aan.

Vervolgens naar de grote Berg Kerk, gebouwd op een hoog binnenduin. Ook in de kerk gekeken.

Daarna langs het Bergkwartier en enkele bijzondere gebouwen terug naar de Brink, het fontein en het beeld van Albert Sweiser  terug naar het VVV-kantoor.

Reünie in Delden 14 juli 2016, naar de pagina met enkele foto's
Reünie in Assen 20 juli 2017, naar de pagina met enkele foto's
Reünie in Sassenheim 19 juli 2018, naar de pagina met enkele foto's

Terug naar boven